You, the petitioner
Scheidsrechter.jpg

Hardere maatregelen tegen bedreiging/mishandeling voetbalscheidsrechters

620 signatures

Ik heb het zelf meegemaakt, ik ben bedreigd en mensen hebben mij geprobeerd aan te vallen. Ik ben al 3 jaar scheidsrechter en sinds een half jaar namens de KNVB. Collega's zijn gestopt omdat ze geen plezier meer hebben en bang zijn. Zelf heb ik dit gevoel ook wel eens gehad. Het plezier in de sport zorgt ervoor dat ik door blijf gaan, maar het maakt mij boos dat spelers, trainers en ouders die ons plezier verpesten en mijn collega's mentaal (en fysiek) kapot maken, vervolgens doodleuk door kunnen gaan terwijl wij een steeds groter tekort aan voetbalscheidsrechters krijgen.

Petition

We

scheidsrechters, voetballiefhebbers, sportliefhebbers enzovoort

 

establish that:

  • Dat het tekort aan voetbalscheidsrechters op amateurniveau steeds meer toeneemt.
  • Dat er scheidsrechters zijn die hun vrije tijd willen besteden aan het fluiten van wedstrijden bedreigd en mishandeld worden, en dat de daders vaak naderhand zonder problemen doorgaan met voetballen/trainen/ supporten enzovoort.
  • Dat mensen hun hobby als scheidsrechter opgeven omdat ze bang worden en zich niet veilig voelen op het voetbalveld of binnen een vereniging.

 

and request

  • Een duidelijke actie van de KNVB om het geweld en onrespectvol gedrag van mensen binnen de voetballerij tegen scheidsrechters tegen te gaan.
  • Dat mensen die lid zijn van een voetbalvereniging en iets doen waardoor een scheidsrechter zich, fysiek of mentaal, flink beschadigd voelt, vanaf aankomend seizoen duidelijker de consequenties van hun daden te zien krijgen en dat ze harder worden aangepakt.
  • Dat de KNVB doormiddel van actie mensen gaat laten inzien dat een scheidsrechter de baas is in het veld, maar ook een mens.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
sportfederatie 
Petition desk:
Closing date:
2018-09-01 
Lead petitioner:
Stanzi Dirkx 
Organisation:
scheidsrechters amateurvoetbal 
Website:

History

Signatures

Updates

Omroep Brabant

Ik heb live mijn verhaal mogen doen over deze petitie in het ochtendprogramma "wakker" van Omroep Brabant!!! Daarna hebben ze nog een mooi artikel over de uitzending op hun site gezet: klik hier voor het artikel Omroep Brabant, heel erg bedankt voor het helpen in het promoten van de petitie!.

2018-02-23